Echipamente CB

Recomandări de produse – Radio CB

Care este cea mai buna statie radio CB?

Cea care funcționează cel mai bine pentru tine!

Când achiziționați un radio CB, trebuie să luați în considerare dimensiunea pentru amplasarea în vehicul și caracteristicile pe care doriți să le încorporați în radio. În timp ce căutați un radio, rețineți că fiecare radio CB va emite aceiași 4 wați de putere, cu excepția cazului în care sunt modificați ilegal pentru a scoate mai mult. Conform legii, FCC limitează toată puterea de transmisie radio CB la 4 wați conform legii.

Deci, cu toate CB-urile care transmit aceeași putere, de ce sunt unele la 200lei și altele în gama de peste 800lei? Diferența de preț se datorează caracteristicilor integrate în radio. Practic, radiourile CB mai scumpe au receptoare mai bune pentru a filtra semnalele mai bine decât modelele low end. Aparatele de radio de ultimă generație sunt proiectate pentru șoferii profesioniști și încorporează o mulțime de „clopote și fluiere” care permit un control mai mare al utilizatorului și integrarea Bluetooth. Puterea transmisiei radio (trimiteți apelul) la modelele high-end este aceeași cu modelele CB low-end, cu toate acestea receptorul (sunetul pe care îl auziți) este mult mai clar și mai silențios. Gândiți-vă să achiziționați un radio CB ca și cum a-ți cumpăra un sistem stereo de acasă. Practic, plătiți pentru un receptor mai bun și mai multe opțiuni de control.

Dacă doriți să utilizați frecvent radioul dvs. CB pentru a monitoriza canalele, vă recomandăm să achiziționați un radio de nivel mediu până la înalt cu un receptor bun. Dacă intenționați să utilizați radioul doar pentru situații de urgență, atunci un model low-end va corespunde nevoilor dumneavoastră. Indiferent de radioul CB pe care decideți să îl achiziționați, asigurați-vă că aveți un sistem de antenă CB bun. O antenă performantă este esențială pentru o performanță optimă. Vă rugăm să consultați pagina noastră despre cea mai bună antenă CB pentru mai multe informații.

Tipuri de statii radio CB

Există 4 tipuri de bază de aparate de radio CB pe piață astăzi; stiluri tradiționale, ergonomice all-in-handsets, dispozitive portabile de tip walkie-talkie și stații de bază. Fiecare tip are argumente pro și contra. Dacă sunteți în căutarea unui radio pentru vehiculul dvs., stațiile de bază sunt scoase din discutie. Oricum, aducem in discutie stația de bază doar de dragul de a fi minuțioși.

Statii Radio CB mobile

Un radio CB mobil este cel mai comun tip de radio CB pe care îl veți găsi. Este practic o cutie mică, cu o grămadă de cadrane și un microfon atașat la față, care este de obicei instalat sub / peste bord sau montat pe podea. Unitățile mobile tradiționale vin în mai multe dimensiuni diferite și cu multe funcții diferite. Dacă achiziționați un aparat de radio pentru vehiculul dvs., cel mai probabil veți ajunge cu un aparat de radio mobil sau all-in-handset.

Înainte de a vă decide cu privire la un radio CB, veți dori să vă examinați vehiculul pentru a stabili amplasarea radio. Asigurați-vă că aveți spațiu adecvat pentru a monta radioul CB pe care îl selectați. De obicei, partea inferioară a bordului sau montarea pe podea oferă cele mai bune opțiuni. Asigurați-vă că locul pe care îl selectați pentru a vă monta radioul nu vă va împiedica mișcarea piciorului sau pasagerii.

De asemenea, asigurați-vă că locația pe care o selectați pentru a atașa suportul de montare este suficient de puternică pentru a menține greutatea radioului. Electronica de astăzi are tendința de a avea o greutate mai ușoară, ceea ce face ca această problemă să fie banală, dar mai bine sigură decât rău. De asemenea, rețineți că, în funcție de locul în care este montat radioul, poate fi necesar un difuzor extern pentru a auzi conversațiile clare.

Statii radio CB semi-portabile

Radiourile all-in-handset/portabile, sunt proiectate pentru a avea toate comenzile încorporate în receptor. Pentru a încorpora comenzile, aceste tipuri de unități au o amprentă puțin mai mare decât un microfon CB standard. Radiourile CB all-in-handset sunt proiectate ergonomic pentru a permite controlul utilizatorului cu o singură mână. Dimensiunea lor compactă și ușurința de instalare îi diferențiază de alte radiouri mobile suficient pentru a-și face propria categorie. Pentru vehicule mai mici sau aplicații dificile de montare, un radio CB All-in-handset ar putea fi o alegere bună. Acest tip de radio are o cutie mică de conectare (se conectează la antenă, alimentare și difuzor extern) care se instalează cu ușurință sub sau prin bord. Radio CB All-in-handset se conectează la cutia conectorului și este dotat cu funcții ușor de utilizat. Existau mai multe modele disponibile în această categorie, acum până la o singură alegere. De gasit pe stoc la CBRADIO.ro cu recomandarea noastra President William ,accesoriile putand fi achizitionate separat. O cutie de conector suplimentară poate fi instalată într-un alt vehicul care permite utilizatorului să deplaseze cu ușurință unitatea principală de la un vehicul la altul. Aceasta oferă o modalitate economică de a utiliza același radio pentru mai multe vehicule, care este foarte util, în special în aplicațiile pentru mașini de tonaj.

Statii Radio CB portabile

Radiourile portabile sunt unități de tip walkie-talkie care funcționează în general pe baterii. Majoritatea modelelor vin cu un cablu si mufa tip bricheta pentru vehicul. Unele modele au acumulatori reîncărcabili sau capacitatea de a încărca baterii reîncărcabile AA în radio. Dacă folosiți un radio CB in afara autovehiculului, aceasta este evident singura cale de urmat, dar acestea pot fi folosite și în vehicule. Puteți conecta un magnet sau o antenă CB cu montaj fix la orice CB de mână scoțând antena de cauciuc și atașând un adaptor BNC / SO239. Rețineți că atunci când utilizați un radio CB portabil în vehicul, veți avea cablul antenei atașat la partea superioară a unității și un cablu de alimentare, de obicei atașat din partea unității conectat la brichetă. Cu toate firele conectate, face ca dispozitivul de manevrare CB să fie dificil de utilizat. Midland 75-822 are un adaptor mobil care alunecă pe locul în care se atașează carcasa bateriei, ceea ce transformă practic această unitate într-un radio All-in-receptor. 75-822 oferă cea mai bună versatilitate, operând pe uscat sau într-un vehicul. Când folosiți 75-822 într-un vehicul, va trebui să conectați o antenă CB exterioară la cablul adaptorului. O montare cu magnet va fi suficientă pentru utilizare ocazională. Există, de asemenea, o baterie reîncărcabilă NIMH (NIBP) și un microfon pentru difuzoare (22M11) disponibile pentru 75-822.

Stația de bază CB Radio

O stație de bază se referă la un radio CB cu o sursă de alimentare încorporată care poate fi conectată direct la 220V (priză de perete). Acest tip de radio este destinat utilizării în interior ca unitate de acasă. Avantajul distinct al unei unități de bază este că sursa de alimentare este încorporată, astfel încât să creeze o amprentă curată. Pentru o performanță optimă, se recomandă o antenă de bază bună montată foarte sus. De exemplu, depozitul nostru vecin are o antenă de 8ml montată pe un stâlp de 10ml. Inutil să spun că obțin performanțe bune și o gamă optimă. Existau o mulțime de opțiuni pentru un post de radio. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *